Zwitsers ziektekostenverzekeringsbedrijf voegt ondersteuning toe voor Crypto-betalingen

Atupri Zorgverzekering heeft de krachten gebundeld met Bitcoin Suisse om verzekerden in staat te stellen betalingen te doen in bitcoin (BTC) en ether (ETH), volgens een persbericht op 31 augustus 2020.

Zwitserse verzekeringen integreert Cryptos

Om haar klanten meer mogelijkheden te geven en het hen gemakkelijker te maken om hun ziektekostenverzekering te betalen, heeft Atupri Health Insurance, een in Zwitserland gevestigd bedrijf dat beweert dat het haar klanten in staat stelt om zelfstandig beslissingen te nemen over hun gezondheid, bitcoin (BTC) en ether (ETH) geïntegreerd.

Zoals vermeld in het persbericht zal de nieuwe crypto-betaalmethode volledig worden gefaciliteerd door Bitcoin Suisse, een toonaangevend Zwitsers cryptotheekbedrijf dat gebruikers in staat stelt cryptografieën te kopen, te verkopen en op te slaan, plus leningen met onderpand, staking en nog veel meer.

Caroline Meli, hoofd marketing en verkoop van Atupri, legde uit hoe de crypto-betalingsoptie werkt en merkte op dat wanneer een klant ervoor kiest om te betalen in de ondersteunde digitale valuta, de transactie onmiddellijk wordt doorgestuurd naar Bitcoin Suisse, die het proces afhandelt en het fiat dat overeenkomt met Atupri doorstuurt, waardoor Atupri effectief wordt geholpen om de uitdaging van de volatiliteit te beperken.

Bredere Crypto-adoptie bevorderen

Met de toevoeging van bitcoin en ether als ondersteunde betaalmethoden is Atupri Health Insurance als eerste Zwitserse verzekeraar de geschiedenisboeken ingegaan om cryptos te integreren in haar activiteiten, waardoor haar positie als innovatieve aanbieder van digitale oplossingen in het gezondheidsecosysteem van het land effectief is verstevigd.

In haar commentaar op de spannende ontwikkeling herhaalde Meli dat ze gelooft dat blokketentechnologie en cryptos een enorm potentieel hebben in de gezondheidsindustrie en dat Atupri als zodanig zijn best doet om zichzelf in de frontlinie van de innovatie te plaatsen.

In haar woorden:

„Als digitale pioniers in de gezondheidssector anticiperen we op sociale trends en bieden we verzekeringsoplossingen met een langetermijnperspectief. De blokketentechnologie en het daarmee samenhangende gebruik van cryptokringen zal steeds belangrijker worden. Daarom willen we de nodige structuren opzetten voor onze verzekerden.“

.
Bitcoin en andere cryptocurrency’s blijven wereldwijd massaal de aandacht trekken en Zwitserland heeft zijn liberale houding ten opzichte van de ontluikende digitale activaklasse door de jaren heen gehandhaafd.

Eerder in augustus 2020 meldde BTCManager dat Basler Kantonalbank, een Zwitserse staatsbank, plannen maakt om haar cryptobewaar- en leendiensten uit te rollen.

In perstijd, blijven de stieren verantwoordelijk voor de crypto-markten, met de prijs van bitcoin (BTC) die bij $11.954 zit, en ether (ETH) is omhoog door 10.60 percenten, handel drijvend bij $469, zoals gezien op CoinMarketCap.