Finansrådgivere satser på Bitcoin som en sikring

En ny Bitwise-undersøkelse fremhever en gunstigere holdning til Bitcoin og kryptovalutaer.

Kryptovalutaer som Bitcoin ( BTC ) blir i økende grad brukt av finansielle rådgivere som en sikring mot inflasjon, og understreker det dramatiske skiftet i institusjonelle følelser mot digitale eiendeler

„Bitwise / ETF Trends 2021 Benchmark Survey“ avslører at 9,4% av finansielle rådgivere bevilget til kryptovaluta i 2020 – en økning på 49% fra året før. Av rådgiverne som for tiden ikke tildeler krypto, sa 17% at de enten „definitivt“ eller „sannsynligvis“ vil få eksponering i 2021.

Rådgivere kjøper krypto av mange grunner, og den viktigste er den potensielle sikringen mot inflasjon. Som Bitwise bemerket, oppga 25% av rådgiverne inflasjonssikring som en av de mest attraktive egenskapene til aktivaklassen. Det er opp fra bare 9% året før.

Rapporten sa:

„Årets undersøkelse så en kraftig økning i rådgivere som fremhevet kryptos“ høye potensielle avkastning „og dens rolle i“ inflasjonssikring „som viktige attraktive trekk i aktivaklassen.“

Totalt 994 rådgivere deltok i undersøkelsen, opp fra 415 året før. Uavhengige registrerte investeringsrådgivere representerte 45% av respondentene, etterfulgt av uavhengige meglerforhandlere (25%), finansielle planleggere (19%) og representanter for wirehouse (11%).

Bitcoin Profit ser ut til å ha nytte av den systemiske devalueringen av dollaren ettersom flere investorer velger bort det tradisjonelle finansielle systemet. Dollars fritt fall forventes å fortsette i år ettersom den innkommende administrasjonen av Joe Biden forbereder en stimulansplan på flere milliarder dollar, og effektivt fortsetter der Donald Trump slapp.

Selv om institusjoner for tiden representerer en liten brøkdel av alle Bitcoin-eierandeler, øker deres innvirkning på markedet. Goldman Sachs-leder Jeff Currie mener institusjonelt opptak har satt Bitcoin på vei til modenhet, men bemerket at det er behov for mer adopsjon for å stabilisere aktivaklassen.

Bitvises forvaltningskapital økte til $ 500 millioner i desember 2020 , en femdobling fra bare to måneder før. Firmaets rekordstrøm reflekterer ny etterspørsel fra investeringsfagfolk, inkludert rådgivere, hedgefond og selskaper.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.