Australiska Conman Peter Foster arresterad för Bitcoin-bedrägeri

En noterad master scammer och seriekonsonist Peter Foster har arresterats för flera avgifter för penningtvätt, inklusive stöld av bitcoins till ett värde av 1,73 miljoner dollar.

Foster stal den nämnda mängden bitcoins från en Hong Kong-affärsman vid namn Konstantinos Stylianopoulos. Foster, under namnet Bill Dawson, anfördes av Stylianopoulos för dessa kryptokurser. Men istället kanaliserade han cryptocurrencies till sina egna konton på det australiensiska cryptocurrency-utbytet som kallas Independent Reserve, enligt Sydney Morning Herald .

Nyhetsuttag Den australiensiska sade att Foster lurade Stylianopoulos att överföra Bitcoins till ett värde av mellan $ 125 000 och 890 000 till hans konton för 9 månader som började i april förra året

Independent Reserve: s Twitter-konto hade inget uttalande om händelsen. Webbplatsens policy mot penningtvätt (AML) sade att den är skyldig att rapportera all misstänksam aktivitet till de berörda myndigheterna.

Foster greps den 20 augusti efter att två detektivar som är förklädda som morgonjoggare tacklade honom medan han promenerade på en strand med sina hundar.

Foster’s brottslighet började dock inte och slutade med Bitcoin Future. Sydney Morning Herald beskrev mannen som en seriell bedrägeri med en historia av att dupa offer från sina pengar. „Den här mannen är en betydande bedrägeri och har varit inblandad i ett antal brott under åren“, sa Paul Dunstan från Sydney City Police.

Ken Gamble, en privat utredare, ansåg också Foster och var där under det dramatiska gripandet som fångats på video.

Han kontaktades av en affärsman som trodde att han lurades av ett onlinespelföretag som heter Sports Predictions

Polisen fick reda på att betalningar till Sportspredictions kanaliserades till ett kryptobörs i Sydney och sedan konverterades till Bitcoin. Nyhetsuttaget australierna sa inte om detta var Independent Reserve-utbytet men Sydney Morning Herald namngjorde utbytet i sin artikel.

Foster kommer att stå inför flera anklagelser, inklusive publicering av falskt och vilseledande material för att få en fördel och oärligt utnyttja ekonomisk fördel genom bedrägeri, bland andra. Han ansökte inte om borgen.

Även i augusti anklagades en 25-årig Kathryn Nguyen också för ett annat cryptocurrency-relaterat brott. Australiensen stal 100 000 XRP i januari 2018 och dömdes till 2 år och 3 månader i fängelse.

Vid den tiden var XRP värd nästan $ 4 så Nguyen tjänade ungefär $ 400 000 som intäkter. Detta var Australiens första stora fall med cryptocurrency-bedrägeri. Observera att fall av cyberbrott sällan rapporteras i Australien så förutom att det är ett cryptocurrency-fall, framhöll Nguyens prövning som en av de cyberbrott som rapporterades och fick uppmärksamhet.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.